Adventure by Design on Kilpisjärvellä toimiva ohjelmapalvelu- ja matkanjärjestäjäyritys. Aktiviteettimme pohjautuvat lihasvoimalla liikkumiseen pohjoisen herkässä ja kauniissa luonnossa.

Gareth Hutton Adventure by Design

GARETH HUTTON

Vuonna 2011 Uudesta-Seelannista Suomeen muuttanut Gareth on Adventure by Desiginin perustaja.  Seikkailuliikuntaohjaajaksi opiskellut ja työskennellyt Gareth rakastui Suomeen, talveen ja nykyiseen vaimoonsa, Elinaan.  Hän on kotiutunut Kilpisjärvelle, ja kokee olevansa onnekas saadessaan opastaa asiakkaita uudessa kotimaassaan.

Garethin vankka ammattitaito ja varmat otteet näkyvät työssä, kun hän innostaa asiakkaita uusiin kokemuksiin. Garethillä on uskomaton taito huomioida jokainen asiakas yksilöllisesti. Halusit sitten isompia tai pienempiä seikkailuja, Garethin kanssa pääset turvallisesti kokemaan mitä mieleenpainuvimpia elämyksiä.

Lisäksi Gareth on lahjakas valokuvaaja, jonka intohimona on mustavalkoiset valokuvat, maisemakuvaaminen sekä tietysti myös revontulet. Pohjoisen vuodenajat, vaihtuvat värit ja valojen leikki luovat loppumattoman valokuvauksen inspiraation.

Garethin supervoima on vikkelyys. Hän on se tyyppi, joka on aina auttamassa kaikkia, joka paikassa läsnä, aina ensimmäisenä perillä ja jotenkin yhtä aikaa silti juttelemassa porukan hitaimman kanssa.

Elina Hutton

ELINA HUTTON

Elina on pikkutytöstä saakka haaveillut hiihtovaelluksesta napa-alueilla. Löytöretkeilijöiden tarinat innoittivat Elinan aikoinaan seikkailuille ympäri maailman, mutta pohjoisesta löytynyt Gareth sai Elinankin kasvattamaan juuret Kilpisjärven kivikkoiseen maaperään.

Elina on huikea moniosaaja, jolla on aina uusia ideoita ja monta rautaa tulessa. Elina on yrityskehittäjä, mindfulness-ohjaaja ja tekee tällä hetkellä väitöskirjaa luontomatkailusta Lapin Yliopistoon, samalla kun työskentelee myös Norjassa matkailun kehittämisen parissa. Elinalla on uskomattomat organisointitaidot, eikä vielä ole tullut vastaan haastetta tai asiakkaan mahdollista matkatoivetta, jota Elina ei olisi kyennyt toteuttamaan.

Elinan titteli yrityksessä vaihtelee, mutta virallisesti Elina on ”yrittäjän puoliso” eli se, joka tekee kaiken sen mitä muut eivät ehdi.  Suurten löytöretkeilijöiden hengessä Elinalle on kertynyt kattava tietopankki alueesta, sen luonnosta, ihmisistä ja historiasta. Vuosien kokemus yrityskonsulttina antaa taustaa oman yrityksen kehittämiseen, mutta tuo lisäarvoa myös yrityksille tarjottaviin palveluihin.

Elinan supervoima on läsnäolon taito. Monen pallon pitäminen ilmassa samaan aikaan vaatii jakamatonta huomiota vain siihen palloon, joka on kädessä tällä hetkellä.

EEVA VARJA

Ei ole vaikea arvata, että myös Eeva tuntee olonsa kotoisaksi pohjoisessa ja korkeilla vuorilla. Etelästä kotoisin oleva Eeva rakastaa erilaisia ulkoilma-aktiviteetteja. Kun Eeva ei ole töissä, hän on todennäköisesti seikkailemassa jossain luonnossa, kuten lumilautailemassa, hiihtovaeltamassa, kiipeilemässä tai melomassa. Työurallaan Eeva on työskennellyt Lapissa mutta myös maailmalla liikunnan ja matkailun parissa.

Monipuolisen ja vankan ammattitaidon omaava Eeva vie sinut turvallisesti erilaisiin seikkailuihin ja kokeilemaan uusia asioita.  Eeva on joogaohjaaja, joten huikeiden seikkailujen jälkeen hiljentyminen erämaaluonnon rauhassa onnistuu myös. Rauhoittuminen luonnon äärellä on tärkeä osa jokapäiväistä elämää.

Eeva liittyi joukkoomme vasta tammikuussa 2020, mutta on jo olennainen osa porukkaamme. Räiskyvän iloinen ja hieman yllytyshullu luonne, rakkaus luontoon ja Kilpisjärven kauniisiin maisemiin näkyy, kuuluu ja tuntuu Eevan työssä.

Eevan supervoima on kaikesta huolimatta rauhallisuus ja positiivisuus. Kun kerroimme työntekijöille Covid-19 lomautuksista, Eeva oli hetken hiljaa, sitten ilme kirkastui ja hän kysyi: saanko telttaa lainaan, nyt on hyvin aikaa lähteä hiihtämään.

MERJA PAAKKANEN

Merjan rakkaus Kilpisjärveä ja sen luontoa kohtaan syttyi 15 -vuotiaana, kun hän ensimmäistä kertaa vieraili alueella. Alueen karu kauneus teki lähtemättömän vaikutuksen. Elämä ja opiskelut kuitenkin pitivät hänet etelässä. Luonto on ollut Merjalle aina tärkeää, ja siksi myös opinnot ja työ ovat suuntautuneet sen äärelle.

Merjalle on tärkeää innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa.  Hän toivoo kannustavansa kuvien ja työnsä kautta ihmisiä terveellisen elämäntavan ja unohtumattomien luontoelämysten äärelle. Kuvaaminen on Merjan intohimo ja osa työnkuvaa, Merja on kouluttautunut valokuvaajaksi ja mikäli mielit erilaiset hääkuvat tai ihan vain kerrankin hyviä lomakuvia, Merja lähtee mielellään kuvaamaan teidät luontoon.

Töiden ulkopuolelta löydät Merjan todennäköisesti jostain luonnosta, joko yksin tai lapsiensa seurassa. Kolmen lapsen äidille on tärkeää, että myös lapset oppivat ymmärtämään, kuinka hieno ja arvokas asia puhdas ja monimuotoinen luonto on.

Merjan supervoima on organisointi – kolmen lapsen äitinä hän pitää koko meidän väsyneenkin porukan kasassa tarvittaessa ja hoitelee asiakkaiden eteen osuvia haasteita huomaamatta sitä itsekään.