Mindfulness retriitti Kilpisjärven kaamoksen sylissä

Pohjoisessa on niin hiljaista, että sitä kannattaa pysähtyä kuulemaan.

Pysähtyminen päiväksi kesken arjen kiireiden, voi olla voimakas kokemus. Kävelemme hitaasti, istumme aloillamme ja tarkkailemme hengitystämme, yhteyttä luontoon ympärillämme ja mielemme liikkeitä. Olenko läsnä tässä hetkessä, vai mietinkö kotiin jääneitä työasioita tai joulusuunnitelmia? Ohjaajan mukana teemme lempeitä meditaatioharjoituksia nauttien pohjoisen luonnosta ja maisemista.

Retriitti on yhdistelmä hiljaisuutta, luonnonrauhaa ja irtipäästämistä arjen ja jouluvalmistelujen kiireestä. Heräämme aamu-uutisten sijaan lempeän meditaation tahdissa ja keskitymme päivän hetkessä olemiseen. Retriitillä ulkoillaan ja ihastellaan revontulia, syödään yhdessä valmistettua kasvisruokaa ja pidetään taukoa tietokoneista, älypuhelimista ja sosiaalisesta mediasta.

Tämä mindfulness retriitti sopii sekä aloittelijoille että pidempään harjoittaneille. Kaikilla osallistujilla on kuitenkin hyvä olla jonkinlainen kokemus mindfulnessista tai meditaatiosta ennen retriittiä. Ohjaajana toimii mindfulness ohjaaja Elina Hutton, jonka ohjaustyyliä on kuvattu lempeäksi ja hyväksyväksi. Harjoituksissa keskitytään hetkessä olemiseen, kiitollisuuteen ja yhteyteemme luonnon kanssa.

 

 

 

Additional information

dates6.-9.12.2018, Dates available on request
group-sizeMin 4 Max 8
destinationKilpisjärvi

Retriitti pidetään hiljaisuudessa ja sen aikana tehdään ohjattuja kävely- ja istumameditaatioita sekä tietoisen syömisen harjoituksia. Osa harjoitteista tapahtuu ulkona.

Retriitin hinta sisältää:
– majoituksen 2 hengen huoneissa Santa’s Chalet Rakka Kilpisjärvi
– aamupala, lounas, iltapäivä kahvi/tee, päivällinen ja iltapala (kasvisruoka). Ruoka valmistetaan yhdessä.
– Itsenäisyyspäivän illallisen (kasvisruoka)
– mindfulness ohjauksen

Huomioithan:

– Retriitin alussa jätämme puhelimet ja muut tietotekniikkavälineet ohjaajalle. Kotiväelle voi antaa ohjaajan numeron, josta sinut tavoittaa hätätilanteissa, muuten toivomme, että keskityt vain retriitissä olemiseen. Kamerakin pitää jättää retriitin ajaksi pois. Tallennamme kauniit maisemat vain omaan muistiimme.
– Hiljainen retriitti tarkoittaa myös hiljaisuutta osallistujien kesken. Ohjaaja on läsnä, mikäli haluat jutella retriitin aikana.
– Retriitti on päihteetön ja suosittelemme myös savuttomuutta
– Mikäli sinulla on terveydellisiä ongelmia, kannattaa niistä mainita ohjaajalle ennen retriitin alkua. Sairaudet eivät estä retriittiin osallistumista, mutta ohjaajan on hyvä olla niistä tietoinen.
– Tarkemmat tiedot retriitistä saat ilmoittautumisen jälkeen.

Saapuminen Kilpisjärvelle tapahtuu omatoimisesti. Lähin lentokenttä on Kittilä, josta on mahdollisuus lentokenttäkuljetukseen Kilpisjärvelle. Kilpisjärvelle tulee päivitäin bussi Rovaniemeltä, huomioithan sen saapumisajan. Ilmoittautumisen jälkeen voimme katsoa myös yhteiskyytejä, mikäli joku tulee omalla autolla. Retriittiin osallistujien tulee olla paikalla 6.12. klo 13:00 mennessä.

Lisätietoja sähköpostilla elina@adventurebydesign.fi

Ilmoittautumiset joko ylläolevaansähköpostiin tai oheisesta verkkokauppalinkistä. Paikka varataan maksamalla 100€ peruutusmaksu (ei palautettava). Loppuerä tulee maksettavaksi 2 viikkoa ennen retriitin alkua.

Mindfulness tarkoittaa tapaa olla tietoinen ja hereillä jokaisessa hetkessä. Thich Nhat Hanh kuvaa sitä myös energiaksi, joka auttaa meitä ymmärtämään mitä tässä hetkessä tapahtuu todella. Toiset opettajat kuvaavat tietoista läsnäoloa tapana kiinnittää huomiomme nykyiseen hetkeen.

Tietoista läsnäoloa hyödynnetään yhä enemmän myös kroonisten sairauksien ja kipujen kanssa pärjäämiseen ja stressin ja kiireen pysäyttämiseen. Mindfulnessia hyödynnetään myös masennuksen terapian rinnalla.

Meille Adventure by Designissa mindfulness tarkoittaa läsnäoloa hetkessä, toisillemme ja työllemmekin. Se on myös kantanut läpi vaikeuksien, kuten Elinan syöpähoitojen ja sitä seuranneiden kroonisten kipujen kanssa. Vuosien saatossa mindfulness harjoitukset ovat syventyneet elämän- ja ajattelutavaksi.

Elina opiskeli mindfulness ohjaajaksi dharma-opettaja Seija Mauron opetuksessa. Elinan ohjaustyyli on lempeää ja hyväksyvää, oman itsemme ja ympärillä olevien kunniottamista ja rakastamista. Ohjauksessa ei ole uskonnollisia elementtejä ja mukaan ovat tervetulleita henkilöt kaikista uskonnoista.

Kaikki ihmeet joita etsit – onnellisuus, rauha ja ilo-
löytyvät sisältäsi. Sinun ei tarvitse etsiä niitä mistään muualta.
— Thich Nhat Hanh

Alustava ohjelma, pienet muutokset mahdollisia.

6.12.2018
12:00- 13:00 saapuminen, majoitus
13:30 lounas
14:00 aloituskeskustelu, hiljaisuuteen laskeutuminen, kahvit
16:00 -18:00 harjoituksia
19:00 itsenäisyyspäivän illallinen
21:00 iltameditaatio

7. ja 8.12.2018
07:00 aamumeditaatio
08:00 aamupala
10:00-11:00 harjoituksia
12:00 lounas
14:00 kahvi/tee
14:30-16:00 harjoituksia
17:00 päivällinen
19:00-20:00 harjoituksia
21:00 iltameditaatio

9.12.2018
07:00 aamumeditaatio
08:00 aamupala
10:00-11:30 harjoituksia, hiljaisuuden purku
12:00 lounas
13:00 lähtö paluumatkalle

Ilmoittautumiset ja lisätietoja elina@adventurebydesign.fi tai oheisesta “book now” linkistä.

Ilmoittautumiset ja lisätietoja 21.11. mennessä elina@adventurebydesign.fi tai oheisesta “book now” linkistä.

Retriitin hinta on 580€ / henkilö. Hinta sisältää arvonlisäveron.
Peruutusmaksu 100€ maksetaan retriitin varauksen yhteydessä. Peruutusmaksu palautetaan vain, mikäli osallistujia ei tule tarpeeksi ja järjestäjä peruu retriitin.

Mahdolliset peruutukset tulee tehdä kirjallisesti elina@adventurebydesign.fi ennen 20.11.2018.

Loppuerä laskutetaan osallistujilta 22.11.2018. Tämän päivämäärän jälkeen peruutukset eivät oikeuta maksun palautukseen.

Adventure by Design on rekisteröitynyt matkanjärjestäjä.

Lisäyö

Mikäli haluat saapua etukäteen tai jäädä Kilpisjärvelle retriitin jälkeen, se on mahdollista samassa majoituksessa. Huoneiston hinta on 148€ / yö, mikä jaetaan kaikkien jäävien majoittujien kesken.

Snowshoeing to Saanajärvi