Paljon pyydetty erävaelluskurssi Lapissa on viimein kalenterissamme! Lähde mukaan vaeltamaan kotimaisten vaellusreittien klassikko – Hetta Pallas vaellus. Erävaelluskurssi tarjoaa mahdollisuuden oppia tärkeimmät vaellustaidot aina pakkaamisesta ja reitin suunnittelusta autio- ja varaustupakäyttäytymiseen.

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto on maamme vanhin ja suurin kansallispuisto. Pohjoisosa, jonka läpi vaellamme koostuu vaihtelevasta maastosta ja muutaman päivän aikana ehdimme kulkea pohjoisen vanhojen kynttiläkuusimetsien, soiden ja avotuntureiden kautta. Kansallispuisto on poronlaidunnusaluetta ja siellä saattaa kesällä nähdä lukuisten lintujen lisäksi myös porovaatimia vasoineen, kun ne etsivät helpotusta mäkäräisiltä avotuntureiden rinteiltä.

Yövymme varaustuvilla, mutta sinulla on mahdollisuus myös testata telttailua tai yöpyä vaikka kaikki yöt teltassa niin halutessasi. Varaustuvilla ei ole sähköä eikä hanavettä. Illat ovat heinäkuussa vielä valoisia, ja iltatoimet hoituvat auringon viimeisten säteiden valossa. Puroista voi juoda juoksevaa vettä, mutta suosittelemme silti, että vesi keitetään aina ensin. Koko vaellusmatkamme pituus on noin 55 km, päivämatkat vaihtelevat 15 -20 km välillä.

Näiden karun kauniiden maisemien keskellä nautimme Lapin pitkistä valoisista illoista. Tuvalla on aikaa rupatella ja vaihtaa päivän kokemuksia tai vain nousta läheisen tunturin laelle nauttimaan maisemista. Erävaelluskurssin aikana voit harjoitella lukemaan karttaa (ota oma kartta ja kompassi mukaasi), harjoittelet tulen tekemistä (sään salliessa, metsäpalovaroituksen aikaan emme tulia tee), tutustut autio- ja varaustupien käytänteihin ja tutustut muihin samanhenkisiin.

Aloitamme erävaelluskurssin Pallakselta ja päätämme sen Hettaan. Mikäli tulet Pallakselle omalla autolla, voimme auttaa sinua järjetämään paluukyydin Pallakselle tai autonsiirron Hettaan. Kittilästä ja Rovaniemeltä pääset lähelle bussilla. Varatessasi matkaa voit kysyä meiltä neuvoja siitä, kuinka helpoiten pääset Pallakselle.

Erävaelluskurssin vetäjänä ja kouluttajana toimii Gareth Hutton, seikkailuliikunnan ohjaaja, Pallas-Yllästunturin kansallispuisto-opas ja personal trainer Uudesta Seelannista. Apulaisena hääri vaimo Elina, joka on vaeltanut Lapissa jo pienestä tytöstä.

Additional information

datesDates available on request
group-size4-10
duration5 Nights / 6 Days
physicality5/10

Tapaamme Pallaksella viimeistään klo 18:00. Käymme läpi rinkkojen pakkaamisen ja syömme yhteisen illallisen. Yövymme hotellissa.

Aamulla aloitamme vaelluksen Pallastuntureille. Kirkkaalla säällä näkymä huipulta on henkeäsalpaava, yhdellä silmäyksellä voit nähdä seuraavien päivien reittimme.

Päivittäiset matkamme ovat 15-20 km mittaisia. Matkalla on aikaa ottaa kuvia ja syödä eväitä. Pysdähdymme aina kunnon tauolle lounasta varten. Saavuttuamme varaustuvalle valmistamme illallisen sisätiloissa. Toisena vaellusiltana on mahdollisuus myös saunoa oikeassa erämaasaunassa.

Neljäntenä vaelluspäivänä saavumme venetaksin kyydissä Hettaan. Yövymme leirintämökeissä ja meille on varattu perinteinen illallinen ja rantasauna, jonka lämmössä on hyvä lepuuttaa lihaksia ja nauttia vielä viimeisistä hetkistä Ounastunturin maisemissa.

Seuraavana aamuna voit palata bussilla etelään tai mikäli haluat jäädä Hettaan vielä muutamaksi päiväksi, annamme mielellämme vinkkejä siitä, mitä kaikkea siellä voit omatoimisesti tehdä.

Hintaan sisältyy
Vaellusohjaus ja opastus
Ennakkokurssi verkossa “mitä mukaan ja kuinka pakkaan rinkkani”
1 yö hotellissa jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiainen
1 yö retkeilymökissä, illallinen, sauna ja aamiainen
4 yötä varaustuvalla, erämaasauna

Muita kustannuksia:
Matkavakuutus, muista tarkistaa, että vakuutuksesi kattaa vaellukset
Ruokailut ja eväät vaelluksella (verkkokurssilla puhutaan myös tästä aiheesta tarkemmin), illallinen hotellilla
Henkilökohtaiset varusteet
Matkat Pallakselle / Hetasta

Tarvitset ainakin hyvät tukevat kengät, säänkestävät vaatteet, rinkan ja makuupussin. Tarkan listan siitä, mitkä varusteet ovat välttämättömiä, saat maksettuasi varausmaksun.

National park hiking in Finland
Hiking Finland Lapland